Koti Vakka-Suomessa

 

Koti Vakka-Suomessa nettihahmotus

 

Koti Vakka-Suomessa on Vakka-Suomen nuorkauppakamarin uusi projekti, jonka tavoitteena on jatkua ja kehittyä myös tulevina vuosina palvelemaan alueen tunnettuvuutta sekä vetovoimaisuutta niin asuinpaikkana kuin myös yrittäjän näkökulmasta . Varsinaiseen Vakka-Suomen alueeseen kuuluu seitsemän eri kuntaa; Laitila, Uusikaupunki, Vehmaa, Taivassalo, Kustavi, Pyhäranta ja Mynämäki. Kaikki alueen kunnat yhdistetään tähän projektiin luomaan yhtenäistä Vakka-Suomea.

Projektin ideana on luoda internetiin Koti Vakka-Suomessa- sivustolle uudenlainen palvelukartasto. Kartasto on reaaliaikainen verkkopalvelu koko alueen palveluista. Tietoa löytyy laidasta laitaan tonttitarjonnasta, työpaikoista, harrastusmahdollisuuksista tai vaikkapa lastenhoitopalveluista. Tästä palvelusta kenelläkään ei ole varaa olla osallistumatta!

Projektilla brändätään logoa ja siten myös koko Vakka-Suomen aluetta eri yhteyksissä ja saavutetaan siten näkyvyyttä laajemmin kuin kunnat itsekseen. Projekti kulminoituu vuosittain jonkin ison alueellisen tapahtuman yhteyteen, jossa kukin kunta esittelee parastaan. Alueen kehittämiseen ja projektiin sitoutuneet yritykset saavat tunnustuksen diplomin muodossa sekä näkyvyyttä palvelukartaston sivustolla.

Yksi sivuston helmi on  alueellinen vuosikello.  Vuosikelloon on koottu kaikki Vakka-Suomen tapahtumat helposti saataville. Alueella on laaja kirjo erinäisiä tapahtumia, joista muutamia lueteltuna mm. Karjurock-tapahtuma Lokalahdella, Munamarkkinat Laitilassa, Laurin markkinat Mynämäessä, Merefestit ja kukkamessut Uudessakaupungissa.