JCI -sanastoa

JCI = Junior Chamber International eli suomeksi nuorkauppakamari ja ruotsiksi juniorhandelskammare
Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Vakka-Suomen Nuorkauppakamari ry on perustettu vuonna 1970.


 

PRES – puheenjohtaja

IPP – edellinen puheenjohtaja

DP– varapuheenjohtaja

COM– yhteiskuntalohkojohtaja

LOM – yhdistyslohkojohtaja

IND– yksilölohkojohtaja

INT – kansainvälisten asioiden lohkojohtaja

SECY – sihteeri

TREAS – rahastonhoitaja

LIO – tiedottaja

Kaikkia virkoja nuorkauppakamarissa voi hoitaa ainoastaan kerran. Virkakausi kuhunkin virkaan on yksi vuosi.


 

Kunniajäsen  – Kamaritasolla ansioituneen ja aktiivisen ”jc-uran” tehnyt henkilö voi saada tämän ns. ainaisjäsenyyden ja hänellä on muuten samat oikeudet kuin varsinaisella jäsenellä, mutta hänellä ei ole äänioikeutta eikä jäsenmaksuvelvoitetta ja hänen toimintansa rajautuu kamaritasolle.

Yhdistys voi nimittää kunniajäsenen hallituksen esityksestä. Yleensä se tapahtuu sen jälkeen, kun jäsen on joutunut eroamaan ikänsä takia yhdistyksestä.


 

Senaattori – Ansioituneen nuorkauppakamariuran tehneet nuorkauppakamarin jäsenet voivat saada kansainvälisen nuorkauppakamarijärjestön (JCI) ainaisjäsenyyden, eli senaattorin arvon. Senaattoreille on oma JCI Senate in Finland ry -yhdistys. Senaatin jäsenyyttä voi hakea JCI Senator -arvonimen saaneet.

Senaattorin arvon saamisesta on monia sääntöjä ja toimenpiteitä. Yleisohjeena on, että senaattoriehdokkaan tulee olla 40-vuotias ja toiminut vähintään kolme vuotta nuorkauppakamarissa. Käytännössä hänen tulee olla ansioitunut jc. Senaattorin arvon myöntää hallituksen hakemuksesta aluejohtajan ja kansallisen puheenjohtajan (joka tekee lopullisen ratkaisun senaattoriehdokkaasta) kannatuksen perusteella kansainvälinen keskusliitto. Senaattorin arvoja voidaan myöntää vain tietty määrä vuosittain, joten kaikki hakemukset eivät mene läpi. Senaattoriehdokkaan omat ansiot ovat määräävät, joten jos kamarissa on useita, ansioituneita ehdokkaita, ei mikään estä saamasta senaattoriutta heille kaikille.