JC-Etiketti

 

Tervehtiminen

Tervehtiminen on sivistynyttä ja normaalia toimintaa jokapäiväisessä elämässä. Hyvin tyypillistä on, että ensimmäisellä kerralla kätellään ja uudelleen tavatessa halataan. Mutta älä ylläty, jos joku uusi JC-tuttavuuskin halaa sinua jo ensimmäisellä kerralla tavatessanne!

Pukeutuminen

Pukeutumisella kunnioitat ja arvostat aina isäntää. Näillä säännöillä pärjäät JCI-kentällä varmasti mutta seuraathan aina myös järjestäjän antamia pukukoodeja.

Kamarissa ja alueella

kokoukset: business / vapaa
iltajuhlat: smokki tai tummapuku
Kansalliset kokoukset

tulojuhla: vapaa / teema
kokous: business / vapaa
iltajuhla: smokki tai tummapuku
Kansainväliset kokoukset

avajaiset: kansallispuku/ tumma puku
tulojuhla: tumma puku / business
isäntämaan ilta: business / vapaa
international nights: vapaa / ”Suomi” aiheinen
kokous / koulutukset: business / vapaa
iltajuhla: smokki tai tumma puku

Pinssin käyttö

Käytäthän jäsenpinssiä aina kaikissa JC-tilaisuuksissa kuin työelämässäkin! Pinssi kiinnitetään aina sydämen puolelle. Juhlapukeutumisessa käytetään vain pientä kullan-väristä juhlapinssiä. Senaattorit kantavat pinssiään myös juhlapukeutumisessa.

Badgen eli nimilapun käyttö

Badgea käytetään niin Suomessa kuin kansain­välisellä tasolla aina kokouksissa (ei kuitenkaan ilta-juhlassa). Käytä kokousjärjestäjän badgea koko ajan, sillä se on ns. sisäänpääsylippusi tilaisuuksiin.

Jäsenkortti

Suomen Nuorkauppakamarit ry toimittaa jokaiselle jäsenelle ns. jäsenkortin. Jäsenkorttia esittämällä saat yhteistyökumppaneilta jäsenetuja. Tietoja eduista löydät osoitteesta www.jci.fi. Jäsenkortin numero on myös tunnuksesi JCI-intraan.