Vuoden Vakkasuomalainen Anne ja Pentti Siivonen

Vuoden Vakkasuomalaisen tunnustuksen vuonna 2016 sai Anne ja Pentti Siivonen ainutlaatuisesta ja merkittävästä kulttuurityöstä Vakka-Suomen alueella. Mattilan talonpoikaismuseosta on tullut myös valtakunnallinen nähtävyys, joka on saavutettu vuosien pitkäjänteisellä työllä.

Mattilan talonpoikaismuseo on tullut tunnetuksi aitona maalaistalona, johon on kerätty vuosien varrella mittava esineistö ja jonne on onnistuttu tallentamaan ainutlaatuisesti arkisen talonpoikaiselämän osa-alueita myös jälkipolvien ihasteltavaksi. Anne ja Pentti Siivonen ovat keränneet esineistöä jo nelisenkymmentä vuotta. Laajoista kokoelmista on tehty myös kolme kirjaa, joista mainittakoon mm. Wenzel Hagelstamin ja Matti Jussilan Talonpoikaiskoti.

Vuoden Vakkasuomalaisen valinta ja julkistaminen on jo perinteeksi muodostunut, vuosittainen tapa ja valinnan tekee Vakka-Suomen nuorkauppakamarin edellisten vuosien puheenjohtajat. Vuoden Vakkasuomalaiseksi voidaan valita henkilö, tapahtuma, yritys tai yhteisö joka on omalla aktiivisella toiminnallaan ja esimerkillään luonut positiivista tunnettavuutta tai muuta merkittävää toimintaa Vakka-Suomen alueella. Tunnustus on jaettu vuosittain jo 38 kertaa.

Kunniakirja luovutettiin Cafe Wallilan tiloissa 8.12.2016 ja kunniakirjan luovutti Vakka-Suomen nuorkauppakamarin kuluvan vuoden puheenjohtaja Merja Mänty.

Suuret onnittelut Vuoden Vakkasuomalaiselle Anne ja Pentti Siivoselle!


You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *